Kommentarer 6

Trädgård | de första blommorna planeras

När termometern börjar smyga sig uppåt och det allt oftare blir självklart att försöka ta kaffet på trappen så väcks ju de klorofyllsugna delarna av mig till liv. Likadant varje år och med all säkerhet så för de flesta. Skillnaden mellan mig och många andra trädgårdsinnehavare är dock att jag inte har några rabatter. Ännu. Men nu ska det bli ändring på det för jag vill ju också kunna plocka in egna små buketter. Så som till exempel Annelie och Weronica gör om sommaren. De är sannerligen duktiga på att foga samman det deras trädgårdar har att erbjuda. Jag inspireras mycket av dom.

Men var ska man börja? För att snubbla runt lite på orden här så får jag ju erkänna att det känns som om det är en hel djungel. Det finns så mycket att välja på att jag nära på ger upp redan innan jag ens har börjat. Vilka blommor passar ihop och vilka trivs var i vår trädgård?  Fast i år tänker vi oss att  vi minsann ska kunna plocka nån liten blomma i vår egna trädgård. Vi tar sats och utgår ifrån att någonstans måste man  börja. Och vi har åtminstone bestämt oss för ett par sorters vita pioner, Paeonia Duchesse de Nemours och  Paeonia Florence Nicholls. De ska båda enligt uppgift dofta gott och en bukett vita pioner är bland det vackraste jag vet. Det är väl en bra första planta att bjuda hem tänker jag. Eller hur?

pion

Paeonia Duchesse de Nemours

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Kommentarer

  1. Pioner är superfina både ute i trädgården och i vas inomhus så det blir nog en jättebra start! Jag brukar tänka att man får prova sig fram med växterna, funkar det inte så kan man alltid flytta dem. Om det inte är för sent alltså! :) Men vad är det värsta som kan hända? Man kan ju alltid läsa på lite innan och ge dem hyfsade förutsättningar, men som sagt det är nog bara att prova sig fram! Ändra tills man är nöjd. Visa gärna bilder på din blivande rabatt sen!

    • Du tänker som jag Sofia! Det är väl bara till att prova:) Jag läste att det är bra att ge jorden lite omsorg innan man planterar pionerna så det tänker jag göra. Jag ser fram emot när jag kan plocka in min första egna!!! Så himla härligt att kunna ta ett steg närmre det. Att jag inte gjort det innan;)

      kram

      ps. Ja självklart ska kameran få tassa runt i landet…

Skriv ett svar