Kommentar 1

Villa Strömsfors- vackraste vackra

Jag har besökt en dröm och jag vill genast återvända, liksom somna om  för att återigen sträcka ut min hand och röra, förnimma intensiteten i luften jag andades. Igen och igen. De säger att det är ett hus, med rum och dörrar, trappor, väggar och tak. Men det är så mycket mer. Jag såg en dröm med glädje och lust, känslostormar, sömnlösa nätter och bultande hjärtan. Strösslad med den skönaste inställningen och oändligt många professionella och känslosamma beslut vårdas, putsas och formas den vackraste villan jag någonsin sett. På riktigt.

logotype

 

1x

Villan har länge stått övergivet där på sin kulle i den gamla bruksorten Strömsfors och jag har många gånger nästan vridit nacken av mig för att få en skymt av den magnifika villan när jag åkt förbi på väg ner till kusten. Den byggdes som en privatbostad 1908 men har under många år varit lämnad alldeles ensam och övergiven. Men sedan 2014 ägs villan av familjen Ståhl/Hökerums Bygg  och går en strålande framtid till mötes.

4x

Jag var tillsammans med ett gäng kreativa och fina tjejer inbjuden till en inspirationsdag på Villa Strömsfors och dagen blev mer än jag kunnat drömma om. Det var länge sedan jag känt så mycket positiv energi.

3x

Att få gå runt och skapa mina egna drömmar och känna in varendaste liten vrå i denna gigantiska jugendvilla helt ostört, går liksom inte att återge i vare sig bild eller  ord. Tänka så fint att vi fick ta del och lära känna villan just precis nu. Alldeles stunden innan renoveringen varsamt ska starta. Det var fint och binder oss för alltid till villan, för jag vågar lova att vi alla som varit där känner något alldeles extra.

5x

9x

Jag älskade det storslagna i det  lilla. Alla detaljer. Om du börjar följa

@villastromsfors

på Instagram är det inte omöjligt att du hittar fler utsökta detaljer blandat med vacker helhet.

10x

Under ett års tid har vi planerat och undersökt hur vi bäst tar hand om Villa Strömsfors. Vi har lyssnat, frågat, funderat, varit på inspirationsresor och ägnat 100-tals timmar åt planering, samtal med tänkta leverantörer med mera. Nu har vi kommit så långt att renoveringsarbetet startar. Vi känner ett stort ansvar i att bevara så mycket som möjligt av interiör och känsla. Men vi har också kommit fram till att Villa Strömsfors absolut ska vara en skön och bekväm plats att vara på. Därför kommer vi att addera ett modernt och funktionellt kök, fina och bekväma badrum till sviterna och sköna möbler som passar in i miljön.

Villa Strömsfors kommer att vara den fantastiska jugendvillan den alltid har varit, men med en touch av vår tid. Håll ögonen öppna- för någon gång under 2016 slår vi upp portarna till Villa Strömsfors som konferensanläggning. Kanske blir det utställningar, bröllop, någon konsert och härliga middagar också. Det här huset är fullt av möjligheter.

Text från presentation av Villa Strömsfors, Hökerum Bygg.

11x

Jag har aldrig varit så nära ett liknande drömprojekt. Detta är verkligen något enastående. Heja Maria och Ida och alla andra eldsjälar som förverkligar en dröm. En dröm jag från och med nu liksom delar med er.

13x

Inget kan hålla mig ifrån Villa Strömsfors. Jag måste få återvända.

(skål på det ;)

Foto | Tina Sundling

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Kommentar

Skriv ett svar