Kommentarer 9

liten blir stor och fantastiska samtal tar form | söndagsbild

Det händer så mycket. Maj tar slut och juni gör entré. Jag får påpekande på min bilkörning från den övningskörande dottern. Jag balanserar mellan irritation, förundran och stolthet och leendet är mjukt i min mungipa. Vi handlar tyger och klänningar ska sys. Rädisorna är hur stora, goda och många som jag aldrig kunde anat.  Jag fattar beslut och vägen tillbaka är plötsligt vägen till något annat, nytt.
Liten blir stor och fantastiska samtal tar form. Allvar blandas med hysteriskt fniss när vi ska somna tätt och söker trygghet och hör hyssjande från de andra sovrummen. Vi förstår och respekterar deras önskan om ro, men kan bara inte sluta fnissa i kudden och i nacken på varm liten människa. Till slut somnar hon. Trygg och med ett leende i kroppen.
Det har varit fina dagar denna vecka. En vecka som liksom har haft känslan av att hysa tre fredagar. Tre kvällar med skön känsla av ledighet som följer. Kvalitetstid. Bra avslut på maj.
signatur
[ detta är mitt bidrag till Fabrikenssöndagsbild ]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Kommentarer

 1. En sådan fin relation önskar man bara drömmer om att kunna med barnen även är de är större. Önskar man kan behålla den genom tonåren. Vi börjar så smått känna av puberteten och man inser att det kan bli en prövning för alla inblandade.

  • Ja det är tuffa år. Jobbigt att vara förälder men det gäller att komma ihåg hur jobbigt det var att vara i just den åldern. Konsten att bli stor men ändå vara liten och alla nyanser där emellan…

   Vi har lyckats bra. Men det är inte lätt;)

  • Tack. Orden fick en fin betydelse för mig nu. Genom dina ögon så finner jag en melodi… Mjukt och lätt.

   Mina tjejer ÄR lika mig. Båda två. Sköra, känsliga och samtidigt de allra starkaste och klokaste tjejer jag någonsin mött. Förunderligt och självklart.

   Vi kramar tillbaka.

  • Tack snälla. Jag gillar också bilderna. Hon min lilla kråka, så skör och stark på samma gång.

   Vi går en mjukare tid till mötes. Tillsammans för det mesta, men ibland tar jag egna backar upp och ner lite vid sidan. Men vi väntar på varann vid varje vägskäl…

Skriv ett svar