Kommentarer 2

Everydaystories | 09.12.14

 

blur

Jag går med halvhjärtade steg in i köket och slänger förstrött en blick på de hemmagjorda kalenderbladen som dottern stuckit in mellan skåpet och väggen snett ovanför kaffebryggaren. Hon är snart vuxen min dotter och hon har en mogen, snygg och väldigt tjejig handstil konstaterar jag och ler lite. Det syns nog antagligen inte utanpå men inom mig känner jag leendet. I nästa sekund inser jag vad det är jag precis har läst. I morgon är det bara två veckor kvar till julafton. På pappret som dottern med inlevelse printat ut och dekorerat med glada bokstäver syns ord som lussekattsbak och pepparkakshusbyggande.

Jag känner  hur mitt leende mattas av och en våg av nervös trötthet vill hoppa runt i mitten av mig. Hur kunde det bli såhär? Jag som verkligen har alla möjligheter i världen att vara ute i god tid med precis allt just i år lyfter ner min favoritmugg, en handgjord vit keramik mugg med en silverfärgad metallkant införlivad längst upp, och häller upp en halv kopp kaffe. När jag tar mjölkpaketet ur kylen, som helt plötsligt talar om för mig att den minsann skulle må bra av att städas ur innan den packas full med julmat, drar jag ett djupt andetag och tänker att det blir nog bra.

Det blir bra. Såklart :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer

  1. Emma Thun

    Klart det blir bra <3

    En kollega till mig säger alltid att "till slut blir allt bra och är det inte bra så är det helt enkelt inte slutet". Och ja, han är yogainstruktör och mediterar mycket. Men jag tänker att jag har något att lära mig där.

  2. Lena

    Underbara människa! Känner igen mig PRECIS! HUR kunde det gå så snabbt o hur får man julfeeling? Jag är för tillfället halvt sjukskriven för stress (bara några få veckor) men har funderat på hur ska man göra? I år har alla familjemedlemmar tvingats baka en kaka ver. Jag var snäll o tog bullarna. Sen älskar jag Ikeareklamen där folk misslyckas med diverse julstök ”det blir jul ändå” o DET har blivit min devis! Tar det lugnare. Skalar av. Frågat familjen (tonårsmorsa är jag) vad de vill ha HELST på julbordet. Tjoho! Ha en riktigt God Jul medsyster! Kram från Lena i Bankeryd :-)

Skriv ett svar